Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

5 χρήσιμα tips για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Gmail



To Gmail είναι μία από τις πιο διαδεδομένες υπηρεσίες email, που ωστόσο κρύβει πολλές δυνατότητες με τους περισσότερους χρήστες να τις αγνοούν.

Δείτε σε αυτό το άρθρο πως μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες που σας προτείνονται εδώ και μη διστάσετε να εξερευνήσετε τα Gmail Labs, την "αποθήκη" με χρήσιμα gadgets να προσθέσετε στο Gmail σας.

Για τις παρακάτω δυνατότητες θα πρέπει σύμφωνα με το PCMagazine, να πάτε στα Gmail Labs του λογαριασμού σας, από τις ρυθμίσεις και μετά στην καρτέλα Labs, αλλιώς επισκεφθείτε το link εδώ.

1. Αναίρεση αποστολής email

Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, μετά το Send, υπάρχει χρόνος 10 δευτερολέπτων (μπορεί να φτάσει μέχρι 30 δευτ.) για την επιβεβαίωση αποστολής του email.
Την επιλογή αυτή θα τη βρείτε ως "Undo Send" στα Gmail Labs και το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενεργοποιήσετε και να ορίσετε το χρονικό διάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να αναιρέσετε την αποστολή του εξερχόμενου email.

2. Δείτε τα αδιάβαστα emails

Όσοι χρησιμοποιούν αρκετά tabs ανοικτά στον browser τους, είναι αρκετά εξυπηρετικό να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα να φαίνονται τα αδιάβαστα email στο ανοικτό tab, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ενεργοποιώντας το Unread message icon στα Gmail Labs.
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται έλεγχος για νέο εισερχόμενο email, αλλά και υπάρχει μία υπενθύμιση ότι πριν κλείσει ο browser υπάρχουν κάποια αδιάβαστα emails.

3. Προεπισκόπηση μηνυμάτων

Στο Gmail δίνεται η δυνατότητα μέσω του Preview Pane από τα Gmail Labs, να εμφανιστεί στα δεξιά του περιβάλλοντος του Gmail στη desktop έκδοση (σε browser), το οποίο κάνει προεπισκόπηση των μηνυμάτων που βρίσκονται σε ένα email, αρκεί να κάνουμε κλικ πάνω του.

4. Προεπισκόπηση Google Calendar στα Mails

Gmail Tips
Από τα Gmail Labs ενεργοποιείτε το Google Calendar gadget και μέσω αυτού, μπορείτε να βλέπετε το Calendar σας ώστε να γνωρίζετε τα ραντεβού σας και να ξέρετε τι να απαντήσετε σε ένα email για ένα meeting.

5. Δείτε ποιοι χρησιμοποιούν το Google Chat στο Android

Το Gmail έχει ενσωματωμένη υπηρεσία chat για συνομιλία μεταξύ των Google Accounts των μελών και αυτομάτως είναι και μεταξύ όσων έχουν Android smartphone.

Για να ξέρετε ποιοι βρίσκονται στο Android εκείνη τη στιγμή ή στο desktop υπολογιστή τους, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Green Robot στα Gmail Labs. Αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το συγκεκριμένο gadget δεν εμφανίζεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις με καθάρισμα της cache του browser, το gadget εμφανίστηκε.


Πηγή : www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Custom Search

Αρχειοθήκη ιστολογίου