Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Πως να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια



Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μυρμηγκιών

Αγγούρι / φλούδες από εσπεριδοειδή 
Τοποθέτησε αγγούρι ή φλούδες από εσπεριδοειδή σε μέρη που έχεις δει μυρμήγκια. Είναι τοξικά στα μικροσκοπικά μυρμήγκια.


Ξύλα κανέλας και σκόρδο
Βρες τις πιθανές εισόδους των μυρμηγκιών. Τοποθέτησε εκεί κοντά ξύλα κανέλας και σκόρδο πχ σε παράθυρα ή πόρτες. Το σκόρδο ξεφλούδισέ το. Επίσης μπορείς να βάλεις τα ξύλα κανέλας και μέσα στα ντουλάπια σου.


Ξύδι
Βάλε ξύδι σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψέκασε στα σημεία που έχεις δει μυρμήγκια όπως και στα σημεία εισόδου τους. Το ξύδι καταστρέφει τις φερομονες των μυρμηγκιών και την αίσθηση όσφρησης τους.


Ταλκ
Δημιούργησε ένα "φράγμα" από κιμωλία ή ταλκ στα σημεία εισόδου τους. Καταστρέφει την αίσθηση όσφρησης τους όπως και το ξύδι. Επιπλέον καθιστά πολύ δύσκολο την διέλευσή τους.


Μαύρο πιπέρι
Ρίξε λίγο μαύρο πιπέρι στα σημεία που συχνάζουν όπως και κοντά στα σημεία που μπαίνουν στο σπίτι.


Μέντα
Και η μέντα καταστρέφει την όσφρηση των μυρμηγκιών. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους, μπορείς να φυτέψεις μέντα στο κήπο  και γύρω από το σπίτι ή να ρίξεις μερικά φύλα κοντά στα παράθυρα του σπιτιού σου. Όπως και με η κανέλα έτσι και τη μέντα μπορείς να τη βάλεις μέσα στα ντουλάπια σου.


Καλαμποκάλευρο
Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα με τα μερμήγκια στο σπίτι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλαμποκάλευρο. Το καλαμποκάλευρο δε τα διώχνει μόνο αλλά τα σκοτώνει!
Τα μερμήγκια το βλέπουν ως φαγητό αλλά δε μπορούν να το χωνέψουν και τελικά πεθαίνουν.



Πηγή : www.toxrisimo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Custom Search

Αρχειοθήκη ιστολογίου