Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Γιατί πρέπει να βάζουμε κέρμα στην κατάψυξη;

http://earthshareme.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/kerma-sthn-katapsiksh-4353-2zo0gbybxcq2q595m39lhc.jpg


Αν φύγεις διακοπές και αφήσεις φαγώσιμα στην κατάψυξη θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως κατά την διάρκεια της απουσίας σου, δεν έγινε διακοπή ρεύματος. Γιατί αν γίνει διακοπή ρεύματος και μετά επανέλθει το ρεύμα, τα φαγώσιμα θα γίνουν επικίνδυνα για την υγεία σου. Γι’ αυτό λοιπόν, κάνουμε το κόλπο με το κέρμα.

Βάλε σε ένα ταπεράκι νερό και περίμενε να παγώσει.

Όταν παγώσει βάλε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα.

Όταν θα επιστρέψεις από τις διακοπές, θα ανοίξεις την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το άφησες, τότε κατανάλωσε άφοβα τα φαγώσιμα.

Αν όμως διαπιστώσεις πως το κέρμα έπιασε πάτο, τότε, παίρνεις τα φαγώσιμα και τα πετάς γιατί σίγουρα θα έχει γίνει διακοπή ρεύματος αρκετές ώρες ώστε να ξεπαγώσουν και να ξαναπαγώσουν τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Custom Search